Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Author Details

Cafe Conge Het Equivalent Van Een Vinger Diep In De Keel Om Te Braken

Café Congé het equivalent van een vinger diep in de keel om te braken

Lokale horecaondernemers walgen van zoveelste sluiting

Horeca-ondernemers stomen na de persconferentie woedend: "Wij zijn de pinautomaat van de overheid geworden"

De aangekondigde vier weken durende sluiting van de horeca is vannacht bij ondernemers in het hele land slecht gevallen. "Dit is een vinger diep in de keel om te braken", zegt één van de vele ondernemers die woedend reageert op de maatregelen van het kabinet.

In de tussentijd heeft de aankondiging van een generieke QR-code voor heel Nederland bij werkgevers en medewerkers opgelucht gereageerd. Maar veel horeca-ondernemers zijn er klaar mee. "Wij worden gewoon eindeloos gepakt", zegt een eigenaar van een café-restaurant in hartje Amsterdam. "Eerst moesten we dicht, toen mochten we weer een beetje open en nu gaan we weer dicht. Dit is een vinger diep in de keel om te braken."

De horeca-ondernemer is niet de enige die zo denkt. "Wij zijn de pinautomaat van de overheid geworden", zegt een collega van hem. "Wij worden eindeloos geplukt, terwijl andere sectoren gewoon mogen doorgaan. Dit is gewoon niet eerlijk meer."

De ondernemers zijn ook boos over de manier waarop de maatregelen worden gecommuniceerd. "We worden altijd als laatste ingelicht", zegt één van hen. "En dan moeten we het maar weer slikken. Wij hebben ook personeel, we hebben ook huur te betalen. Dit is gewoon niet meer te doen."

De ondernemers hopen dat de overheid snel met een compensatieregeling komt. "Anders gaan we het gewoon niet redden", zegt één van hen. "We zijn al twee jaar aan het overleven, maar dit is echt de doodsteek."


Comments